Nummerlapp fälttävlan

Nummerlappen ska vara väl synlig. Nummerlappen ska vara väl synlig.

Ryttare som rider terrängprovet ska alltid bära en stor nummerlapp som är synlig framifrån och bakifrån. Ryttare ansvarar själv för att ta med nummerlappshållare som har två plastfickor i format liggande A4. En nummerlappshållare finns att köpa hos de flesta ridsportsbutiker.

Under endagstävling ska nummerlappen även bäras under dressyr- och hopprovet.. Arrangören bistår med tryckta nummerlappsark.

Om ryttaren inte bär sin nummerlapp korrekt och väl synlig kan man tilldelas 20 straffpoäng. Arrangör och överdomare har möjlighet att bestämma undantag från tvånget att bära nummerlapp under dressyr- och hopprovet.

Utöver nummerlappen måste man även bära sitt medical card i en armbindel på vänster arm under terrängprovet.