ARBOTTNA HORSE SHOW FÄLTTÄVLAN I STOCKHOLM

Ryttare rider över ett terränghinder under Arbottna Horse Show

En timme från Stockholm ligger terrängbanan som upprustades under 2016 och som innan dess varit nedstängd sedan 90-talet. Vi har ryttare från hela landet som tränar och tävlar hos oss.

Efter premiären 2016 har Muskö Hästsportförening förutom den årliga fälttävlan arrangerat flera terrängträningar och Pay and Cross.

Arbottna Horse Show är fälttävlan som erbjuder en unik skärgårdsmiljö för ryttare och besökare endast en timme från Stockholm.

Hos oss kan du tävla i flera olika fälttävlansklasser för ponny och häst. Oavsett om du debuterar eller varit med länge är vi säkra på att du kommer längta till nästa gång du rider hos oss.

ARBOTTNA HORSE SHOW 27-28 AUGUSTI 2022

Arbottna Horse Show - Fälttävlan - Stockholm. Foto: Jonas Fajers
Arbottna Horse Show - Fälttävlan - Stockholm. Foto: Jonas Fajers

Arbottna Horse Show arrangeras årligen, enligt tradition under augusti månad. Håll utkik för när vi annonserar kommande tävlingsdatum. Ekipagen tävlar i följande fälttävlansklasser under Arbottna Horse Show: P70, P80, P90 samt H80 och H90.

I fälttävlan tävlar ryttarna i tre olika tävlingsmoment, dressyr, banhoppning och till sist det spännande terrängmomentet.

  1. Dressyr är fälttävlans första moment
    I ridsportsgrenen dressyr är det upp till ryttarna att visa att hästen kan hanteras på ett tillfredställande sätt. Ryttarna ska visa ett bra samspel och kommunikationen mellan häst och ryttare. 
  2. Banhoppning är det andra momentet i fälttävlan
    Inom 30 minuter efter avslutad dressyr måste fälttävlansryttarna starta i banhoppningen. Positivt med vår fälttävlan Arbottna Horse Show är att distansen mellan dressyr och banhoppningen är kort. Något som minskar stressen för ryttarna, men även gör det trevligare för publiken som snabbt kan förflytta sig över tävlingsområdet.
  3. Fälttävlans kanske mest spännande moment - terrängritt
    Härstammar från en gammal militär gren. Här sätts ekipagens (ryttare och häst) mångsidighet på prov. Fälttävlan Arbottna Horse Show är en endagarstävling, vilket innebär att terrängritten rids sist. Under terrängritten gäller det att rida så nära optimaltiden som möjligt samtidigt som man försöker undvika att tilldelas fel (t.ex. att hästen vägrar att hoppa ett hinder). 


Vi ser fram emot Arbottna Horse Show 27-28 augusti och hoppas att du gör det med!

Arbottna Horse Show - Fälttävlan - Stockholm. Foto: Jonas Fajers
Arbottna Horse Show - Fälttävlan - Stockholm. Foto: Jonas Fajers