Det är inte bara vår terrängbana som utvecklas. Vi kan glatt välkomna vårt nya (och första för den delen) klubbhus. Ett extra stort tack vill vi rikta till Colorama Nynäshamn som bidragit med mycket fin färg.

För dig som tävlar är det även hit du ska ta dig om du vill kontakta sekretariatet, hämta nummerlappar eller snabbt hitta en funktionär om du har någon fråga.

Alldeles bredvid vårt nymålade klubbhus hittar du även foodtrucken om du känner behovet av att släcka törsten eller tysta magen! 

Etiketter: klubbhus
Ryttare under prisceremoni

En mycket efterlängtad nyhet för alla fälttävlansintresserade i Sverige. Under 2020 arrangeras för första gången fälttävlansallsvenskan för häst och ponny.

Men det roligaste med fälttävlansallsvenskan måste väl ändå vara... att finalen kommer avgöras under Arbottna Horse Show

Hur fungerar fälttävlansallsvenskan?

 • Man tävlar i lag - som består av tre ekipage och alla resultat räknas
 • För häst så kan man delta i H80 eller H90 (Två av ryttarna kan alltså rida H80 och den tredje H90)
 • För ponny kan man rida P70 eller P80 (Två av ryttarna kan alltså rida P70 och den tredje P80)
 • Mixade lag med häst och ponny är inte tillåtet
 • Ryttare får inte rida med olika hästar/ponnys i ett lag
 • Ryttare får, om föreningen har två lag, delta med en ponny/häst per lag
Det här är självklart endast ett axplock av vad man behöver veta inför fälttävlansallsvenskan. Mer information hittar ni på länken längre ner i inlägget.

Schema fälttävlansallsvenskan - 2020
 • Omgång 1 – 16-17/5, Nynäshamns Ridklubb för häst och ponny
 • Omgång 2 – 4-5/7, Stora Wäsby Fältrittklubb på Nynäs Gård i Enköping för häst
 • Omgång 2 – 18-19/7, Väsby Ridklubb på Åby Gård för ponny
 • Omgång 3, FINALEN – 15-16/8, Muskö Hästsportförening för häst och ponny

Men ni måste skynda att anmäla ert lag! Sista dagen för att anmäla sitt lag är den 29 februari. För mer information om hur ni anmäler er till fälttävlansallsvenskan, regler och avgifter etc. hittar ni på denna länk.

Psst. glöm inte bort att följa oss på sociala medier. Ni hittar oss på Instagram och Facebook.

Börja tävla i fälttävlan, ta steget nu! Börja tävla i fälttävlan, ta steget nu!

Att tävla och rida fälttävlan ställer höga krav på ryttare och häst. Generellt inom ridsporten ställs det redan väldigt höga krav på kunskap, och i fälttävlan ska dessa krav upprätthållas i tre olika grenar (dressyr, hoppning, terrängritt).

Allt fler ryttare intresserar sig för fälttävlan vilket vi självklart är otroligt glada för! Vår terrängbana på Arbottna, Muskö är öppen för ekipage som vill träna eller träningstävla, förbättra sin teknik, introduceras till sporten eller tävla på vår fälttävlanstävling.

Fälttävlansryttare som ska göra sin första start i fälttävlan måste ha avlagt ett godkänt prov för fälttävlanskortet.  Ett godkänt prov antecknas i din ryttarbok av tränaren.

När du kommer till din första fälttävlanstävling finns det några viktiga saker att tänka på. Vi vill lyfta att det är extra viktigt att inte glömma ditt Medical Card och din nummerlappshållare

I fälttävlan finns det olika klasser man kan rida och de olika momenten man tävlar i är dressyr, hoppning och terrängritt.

Under terrängritten rider man efter vad som kallas optimaltid något du behöver träna på innan du debuterar i fälttävlan. När du tar ditt fälttävlanskort ska du bland annat visa att du behärskar din häst i temporidning. Genom att exempelvis delta i P&C på den kommande tävlingsbanan får du bättre känsla över hur snabbt du måste rida.

Vägen till din första fälttävlanstävling

 • Ta ditt fälttävlanskort.
 • Skaffa erfarenhet genom att rida på flera olika terrängbanor.
 • Träningstävla på Pay and Cross (vissa kräver fälttävlanskort).
 • Anmäl dig till din första fälttävlan.
 • Läs fälttävlans utvecklingstrappa.


Vi på Muskö Hästsportförening hoppas att du tar steget till att börja träna och tävla i fälttävlan och vi välkomnar dig till vår terrängbana på Arbottna, endast en timme från Stockholm. 

Har du frågor om fälttävlan, Arbottna Horse Show, Pay and Cross, vår terrängbana eller hur man börjar rida fälttävlan är ni varmt välkomna att chatta med oss så ska vi göra vårt bästa att guida dig. 

Lycka till!

Läkare på plats under terrängritten Läkare på plats under terrängritten

Under terrängprovet i fälttävlan ska alla ryttare bära sitt medical card som placeras i en armbindel på vänster arm. Den kan även skrivas på nummerlappen som tillhandahålls av arrangören. Man kan även lämna en ifylld blankett som tillhandahålls av arrangören i sekretariatet.

Ett medical card är en hälsodeklaration för ryttaren. Detta gäller i fälttävlans klasserna från Debutant- till Svår klass. 

Ska du debutera inom fälttävlan förklarar vi de olika tävlingsmomenten och inför din första tävling behöver du ta ett fälttävlanskort

Vi önskar dig all lycka till på terrängbanan! Har du frågor om vår fälttävlan Arbottna Horse Show, fälttävlan i allmänheten eller Muskö Hästsportförening är du varmt välkommen att chatta med oss.

Moa Björklund rider i Stockholm Moa Björklund rider i Stockholm
Ridning är en fantastisk aktivitet och kan genomföras på flera platser i Stockholm. När man rider mår man bra kropp och själ. Det finns ingen åldersgräns för ridning och de flesa ridklubbar/ridskolor har grupper för alla nivåer. Även om du är en vuxen nybörjare. 

RIDNING I STOCKHOLM
Hitta en ridskola i närheten där du bor och berätta att du vill börja med ridning och dina tidigare erfarenheter. Via svenska ridsportsförbundet kan man söka på ridskolor.

För dig som vill uppleva mer av hästsporten och se på ridning kan vi rekommendera att besöka vår tävling, den arrangeras en gång per år. Lycka till med ridningen och hoppas vi ses på hästryggen snart!

Etiketter: ridning stockholm
Funktionär vid fälttävlan under prisceremoni Funktionär vid fälttävlan under prisceremoni

Fälttävlan Arbottna Horse Show hålls i år för fjärde året. Fättävlan genomförs i en idyllisk skärgårdsmiljö endast en timme från Stockholm. Nu kan du vara med och hjälpa till under tävlingen! 

Det är Muskö Hästsportförening som arrangerar fälttävlan Arbottna Horse Show. Vi är en ideell förening och utan de ideella krafterna skulle vi inte komma långt. Du som funderar över att vara funktionär behöver inte ha tidigare fälttävlan, eller erfarenhet av hästar. Det finns många uppgifter under tävlingen. Och med en god inställning och glatt humör kommer man långt! 

När är Arbottna Horse Show? 

Fälttävlan genomförs 24-25 augusti.

Behöver jag hjälpa till båda dagarna?
Nej, självklart inte. Du hjälper till de dagar och tider du kan.

Hur gör jag för att visa mitt intresse som funktionär?
Vi har förberett ett formulär som du är varmt välkommen att fylla i. Du kan även kontakta oss via chatt på Facebook, eller via e-mail på info@muskohsf.se

Vi på Muskö Hästsportförening ser fram emot att höra från dig - Trevlig sommar!
 

Anmälan till fälttävlan Arbottna Horse Show är öppen Anmälan till fälttävlan Arbottna Horse Show är öppen

Alla kan vi relatera till känslan av att vara ett litet barn på julaftonsmorgon. Den eviga väntan. Längtan och vetskapen av att där under granen, ligger förväntan och glädje paketerat i papper med julmotiv. Att snart få  kasta sig under granen och öppna julklappar.

Precis så känner vi på Muskö Hästsportförening inför årets fälttävlan Arbottna Horse Show! Nedräkningen till 24-25 augusti har officiellt startat, för vi kan glatt meddela att ANMÄLAN ÄR ÖPPEN!

Ett flertal ryttare har redan hunnit anmäla sig. Vi arbetar för fullt med terrängbanan och hoppas kunna öppna den så fort som möjligt.

Läs mer om vår fälttävlan här; Arbottna Horse Show, och du. Vänta inte med att anmäla dig! Missa inte att "närvara" på vårt Facebook-evenemang. Det hjälper vår fälttävlan att växa!

Lördag och söndag 1-2 december kl.10:00-16:00 är det dags för den mycket uppskattade julmarknaden ute på Arbottna - Muskö. Kickstarta julkänslan på riktigt!

På Arbottna Herrgård hittar ni en julmarknad i en genuin miljö. Utställning av konst/fotokonst samt försäljning av hantverk som keramik, vävda mattor, stickat och tovat, luffar- och trådslöjd, smide, trä, betong, tomtar, honung och mycket mer. 

Vi på Muskö Hästsportförening sköter serveringen. Där finns julskinkemackor, glögg, kaffe och fikabröd. All förtjänst går oavkortat till vår fortsatta satstning på fälttävlan Arbottna Horse Show.

Missa inte ponnyridning lördag kl.11:00-13:00!
Biljett till ponnyridningen köps i serveringen.

Adress: Arbottnavägen 19-21, där julmarknaden i huvudsak är inomhus i Herrgården och de tillhörande gårdsbygnaderna. Vi vill påminna om att lokalerna ej är handikappsanpassade.
 

 • Under helgen är det även en julmarknad på Björkdalsgård. Där hittar ni rökt fårfiol, lammkorv m.m. 
Muskö Hästsportsförenings terrängbana är öppen för träning! Foto: Jonas Fajers. Muskö Hästsportsförenings terrängbana är öppen för träning! Foto: Jonas Fajers.

Terrängbanan är i tävlingsskick och ligger en timme från Stockholm, i en fin skärgårdsmiljö på Muskö. Hade du inte möjlighet att delta i Arbottna Horse Show tillsammans med de 90 ryttare som startade i vår fälttävlan är du varmt välkommen att terrängträna hos oss!

Banhyran för att träna på vår terrängbana är endast 100 kr per ekipage. Är det första gången ni kommer till oss för att träna fälttävlan har vi vägbeskrivningar till vår terrängbana en timme från Stockholm.

 • Av säkerhetsskäl vill vi att ni har en medhjälpare med er till fots när ni tränar fälttävlan.
 • Vid fler än fyra ekipage reserveras banan till ert sällskap.
Foderboden sponsrar Arbottna Horse Show. Foto: Jonas Fajers. Foderboden sponsrar Arbottna Horse Show. Foto: Jonas Fajers.

Foderboden fortsätter stötta svensk fälttävlan och Arbottna Horse Show!
Deras mål är att vara den absolut ledande butiken på foder och tillbehör till hästar, hundar, kaniner, katter och gnagare. 

Målet Foderboden har är inte helt olikt det vi på Muskö Hästsportförening har genom vår satstning på svensk fälttävlan och Arbottna Horse Show. Vi vill nämligen bli den bästa fälttävlan i Sverige!

Det är med stor glädje vi kan annonsera att Foderboden sponsrar fälttävlan klasserna H80 samt H90! 

ARTIKLAR I MEDIA

Muskö Hästsportförening och fälttävlan Arbottna Horse Show uppmärksammas i media.

Hippson inför 2018 års tävling

Nynäshamnsposten 

Skärgården.se

Hippson

Hööks i Sickla sponsrar bland annat med segertäcken i vår fälttävlan.
Hööks i Sickla sponsrar bland annat med segertäcken i vår fälttävlan.

Senaste inläggen

Etiketter