Lördag och söndag 1-2 december kl.10:00-16:00 är det dags för den mycket uppskattade julmarknaden ute på Arbottna - Muskö. Kickstarta julkänslan på riktigt!

På Arbottna Herrgård hittar ni en julmarknad i en genuin miljö. Utställning av konst/fotokonst samt försäljning av hantverk som keramik, vävda mattor, stickat och tovat, luffar- och trådslöjd, smide, trä, betong, tomtar, honung och mycket mer. 

Vi på Muskö Hästsportförening sköter serveringen. Där finns julskinkemackor, glögg, kaffe och fikabröd. All förtjänst går oavkortat till vår fortsatta satstning på fälttävlan Arbottna Horse Show.

Missa inte ponnyridning lördag kl.11:00-13:00!
Biljett till ponnyridningen köps i serveringen.

Adress: Arbottnavägen 19-21, där julmarknaden i huvudsak är inomhus i Herrgården och de tillhörande gårdsbygnaderna. Vi vill påminna om att lokalerna ej är handikappsanpassade.
 

  • Under helgen är det även en julmarknad på Björkdalsgård. Där hittar ni rökt fårfiol, lammkorv m.m. 
Muskö Hästsportsförenings terrängbana är öppen för träning! Foto: Jonas Fajers. Muskö Hästsportsförenings terrängbana är öppen för träning! Foto: Jonas Fajers.

Terrängbanan är i tävlingsskick och ligger en timme från Stockholm, i en fin skärgårdsmiljö på Muskö. Hade du inte möjlighet att delta i Arbottna Horse Show tillsammans med de 90 ryttare som startade i vår fälttävlan är du varmt välkommen att terrängträna hos oss!

Banhyran för att träna på vår terrängbana är endast 100 kr per ekipage. Är det första gången ni kommer till oss för att träna fälttävlan har vi vägbeskrivningar till vår terrängbana en timme från Stockholm.

  • Av säkerhetsskäl vill vi att ni har en medhjälpare med er till fots när ni tränar fälttävlan.
  • Vid fler än fyra ekipage reserveras banan till ert sällskap.
Foderboden sponsrar Arbottna Horse Show. Foto: Jonas Fajers. Foderboden sponsrar Arbottna Horse Show. Foto: Jonas Fajers.

Foderboden fortsätter stötta svensk fälttävlan och Arbottna Horse Show!
Deras mål är att vara den absolut ledande butiken på foder och tillbehör till hästar, hundar, kaniner, katter och gnagare. 

Målet Foderboden har är inte helt olikt det vi på Muskö Hästsportförening har genom vår satstning på svensk fälttävlan och Arbottna Horse Show. Vi vill nämligen bli den bästa fälttävlan i Sverige!

Det är med stor glädje vi kan annonsera att Foderboden sponsrar fälttävlan klasserna H80 samt H90! 

Fälttävlan Arbottna Horse Show i Stockholm. Foto: Jonas Fajers. Fälttävlan Arbottna Horse Show i Stockholm. Foto: Jonas Fajers.

Muskö Hästsportförening hälsar ryttare och besökare välkomna till Arbottna Horse Show 25-26 augusti!


Program för Arbottna Horse Show 2018

Lördag 25 augusti
07:00 Serveringen öppnar
08:30 Start dressyr och hoppning
14:00 Start terrängmoment på terrängbanan

Söndag 26 augusti
07:00 Serveringen öppnar
08:30 Start dressyr och hoppning
14:00 Start terrängmoment på terrängbanan

Info till besökare: Ekipagen genomför hoppmomentet inom 30 minuters från att de har ridit dressyrprovet. Det innebär att hoppningen genomförs parallelt med dressyren, och ni kan därför gå avnjuta både hoppning och dressyr på förmiddagen.

Är det första gången du besöker en fälttävlan? Läs mer om vad som ingår i fälttävlan och de olika momenten.

Bästa publikplatsen på terrängbanan är vid vattenhindret och banken. Köp med dig fika från vår servering och bege dig dit innan terrängen startar!

Parkeringsvakter hjälper till vid ankomst.
Parkeringsvakter hjälper till vid ankomst.

Parkering
Gratis parkering för alla besökare. Parkeringen i direkt anslutning till alla discipliner; dressyr, hoppning och terräng. Det är därför enkelt att ta sig runt på tävlingsområdet.

Catering och servering
Serveringen öppnar kl. 07:00 båda dagarna, och håller öppet hela helgen. Där serveras frukost, lunch, hembakt fikabröd, glass, dryck och mängder av kaffe.

Vägbeskrivning
Rutter via Google Maps från Stockholm, Nynäshamn samt Södertälje finns här.

Startlistor och resultatrapportering
Ni hittar startlistor i Equipe, där sker även en löpande resultatrapportering under helgens gång.

Prisutdelning
Prisutdelning sker till häst efter avslutad klass på dressyrbanan. Prisutdelare är Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge Kommun.
 

Skritt genom vattenhindret under banvisning. Foto: Jonas Fajers.
Skritt genom vattenhindret under banvisning. Foto: Jonas Fajers.

Sociala Medier
Facebook och Instagram publiceras bilder och videos från tävlingshelgen. Dessa är helt gratis att använda och dela. Högupplöst kopia finns att tillgå.

Tagga oss gärna @Muskohsf och #arbottnahorseshow på Instagram samt via Facebook på @Arbottna Horse Show.

Vatten
Det kommer att finnas vattentankar på plats. Vattentankarna är endast till för hästarna, medtag därför eget dricksvatten om ni önskar fylla på vattenflaskor. Annars finns dryck till försäljning i serveringen.

Till ryttare: Ryttarmeddelandet hittar ni här.

Tack till Hööks som sponsrar med ponnytäcken! Foto: Jonas Fajers
Tack till Hööks som sponsrar med ponnytäcken! Foto: Jonas Fajers
Funktionärer sökes till Arbottna Horse Show Funktionärer sökes till Arbottna Horse Show

Arbottna Horse Show är en fälttävlanstävling och arrangeras av Muskö Hästsportförening varje år. Vi är en ideell förening och vi behöver din hjälp!

I fälttävlan ingår tre olika tävlingsmoment: dressyr, hoppning och terrängritt. Att vara funktionär på Arbottna Horse Show är att vara del i ett glatt gäng med stor "fälttävlansanda". 

Fyll i formuläret och visa ditt intresse för att vara funktionär under 25-26 augusti på Muskö! Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på info@muskohsf.se.

Börja tävla i fälttävlan, ta steget nu! Börja tävla i fälttävlan, ta steget nu!

Att tävla och rida fälttävlan ställer höga krav på ryttare och häst. Generellt inom ridsporten ställs det redan väldigt höga krav på kunskap, och i fälttävlan ska dessa krav upprätthållas i tre olika grenar.

Allt fler ryttare intresserar sig för fälttävlan vilket vi självklart är otroligt glada för! Vår terrängbana på Arbottna, Muskö är öppen för ekipage som vill träna eller träningstävla, förbättra sin teknik, introduceras till sporten eller tävla på vår fälttävlanstävling Arbottna Horse Show.

Fälttävlansryttare som ska göra sin första start i fälttävlan måste ha avlagt ett godkänt prov för fälttävlanskortet.  Ett godkänt prov antecknas i din ryttarbok av tränaren.

När du kommer till din första fälttävlanstävling finns det några viktiga saker att tänka på. Glöm inte ditt Medical Card och din nummerlappshållare

I fälttävlan finns det olika klasser man kan rida och de olika momenten man tävlar i är dressyr, hoppning och terrängritt.

Under terrängritten rider man efter vad som kallas optimaltid något du behöver träna på innan du debuterar i fälttävlan. När du tar ditt fälttävlanskort ska du bland annat visa att du behärskar din häst i temporidning. 

Vägen till din första fälttävlanstävling

  • Ta ditt fälttävlanskort.
  • Skaffa erfarenhet genom att rida på flera olika terrängbanor.
  • Träningstävla på Pay and Cross (vissa kräver fälttävlanskort).
  • Anmäl dig till din första fälttävlan.
  • Läs fälttävlans utvecklingstrappa.


Vi på Muskö Hästsportförening hoppas att du tar steget till att börja träna och tävla i fälttävlan och vi välkomnar dig till vår terrängbana på Arbottna, endast en timme från Stockholm. 

Har du frågor om fälttävlan, Arbottna Horse Show, Pay and Cross, vår terrängbana eller hur man börjar rida fälttävlan är ni varmt välkomna att chatta med oss så ska vi göra vårt bästa att guida dig. 

Lycka till!

Lyckås Ridsport sponsrar fälttävlan Arbottna Horse Show Lyckås Ridsport sponsrar fälttävlan Arbottna Horse Show

Det är med stor glädje vi kan välkomna LYCKÅS RIDSPORT som sponsor till fälttävlan Arbottna Horse Show.

LYCKÅS RIDSPORT har sedan starten 1996 hjälpt nya som erfarna ryttare genom personlig service hitta sin ridutrustning till ryttare och häst. Hos Lyckås Ridsport hittar man allt från basvaror till lyx som passar alla. 

Arbottna Horse Show är fälttävlan i en fantastisk skärgårdsmiljö en timme från Stockholm. Ekipagen i fälttävlan klassen H80 kommer kunna ta del av de fina priserna Lyckås Ridsport är med och sponsrar!

Nummerlappen ska vara väl synlig. Nummerlappen ska vara väl synlig.

Ryttare som rider terrängprovet ska alltid bära en stor nummerlapp som är synlig framifrån och bakifrån. Ryttare ansvarar själv för att ta med nummerlappshållare som har två plastfickor i format liggande A4. En nummerlappshållare finns att köpa hos de flesta ridsportsbutiker.

Under endagstävling ska nummerlappen även bäras under dressyr- och hopprovet.. Arrangören bistår med tryckta nummerlappsark.

Om ryttaren inte bär sin nummerlapp korrekt och väl synlig kan man tilldelas 20 straffpoäng. Arrangör och överdomare har möjlighet att bestämma undantag från tvånget att bära nummerlapp under dressyr- och hopprovet.

Utöver nummerlappen måste man även bära sitt medical card i en armbindel på vänster arm under terrängprovet.

Fälttävlan är en riskfylld sport Fälttävlan är en riskfylld sport

Under terrängprovet i fälttävlan ska alla ryttare bära sitt medical card som placeras i en armbindel på vänster arm. Den kan även skrivas på nummerlappen som tillhandahålls av arrangören. Det är även möjligt att lämna en ifylld blankett som tillhandahålls av arrangören i sekretariatet.

Ett medical card är en hälsodeklaration för ryttaren. Detta gäller i fälttävlans klasserna från Debutant- till Svår klass.

Ska du debutera inom fälttävlan förklarar vi de olika tävlingsmomenten och inför din första tävling behöver du ta ett fälttävlanskort

Vi önskar dig all lycka till på terrängbanan! Har du frågor om vår fälttävlan Arbottna Horse Show, fälttävlan i allmänheten eller Muskö Hästsportförening är du varmt välkommen att chatta med oss.

Ponnyridning på Musködagarna Ponnyridning på Musködagarna

Besök Musködagarna och prova på ponnyridning och mycket mer!
Muskö Hästsportförening arrangerar i samband med Musködagarna ponnyridning vid Drömgården, Arbottna Herrgård. 

VAD ÄR MUSKÖDAGARNA?
Är helgen då de lokala företagen tillsammans öppnar sina verksamheter för att visa boende och besökare allt vad Muskö har att erbjuda.

NÄR ÄR MUSKÖDAGARNA?
Den sista helgen i juni välkomnar vi er till en idyllisk skärgårds ö.
Lördag 30 juni och söndag 1 juli är Musködagarna.

VAD ERBJUDER MUSKÖDAGARNA?
De lokala företagen på Muskö har något för alla sinnen och intressen. Förutom ponnyridningen vid Arbottna Herrgård så kanske något av detta passar: Grytholmens friluftsmuseum, Muskö Gårdsbutik, eller Drömgårdens gårdsbutik med konsthantverk.

Detta är bara ett litet urval av vad Musködagarna har att erbjuda er besökare, allt i en härlig skärgårdsmiljö. Vill du läsa mer om vad du kan göra, se, uppleva och äta på Musködagarna kan man göra det här.

PONNYRIDNING PÅ MUSKÖDAGARNA
Ponnyridningen sker vid Arbottna Herrgård och kostar 30 kronor. Muskö Hästsportsförenings fina hästarna finns på plats mellan kl. 11:00-15:00.

Biljetter för ponnyridning köps i Foodtrucken där vi även har i öppet vår servering. 

ÄTA PÅ MUSKÖDAGARNA?
Vid Arbottna Herrgård har vi vår Foodtruck där vi serverar fika, lunch och frasiga våfflor. 

HITTA TILL MUSKÖDAGARNA?
Hitta till Musködagarna som endast ligger en timme från Stockholm i en härlig skärgårdsmiljö. 

MERSMAK AV MUSKÖ? BESÖK ARBOTTNA HORSE SHOW
Årets största helg på Muskö - fälttävlan Arbottna Horse Show. Upplev fälttävlan på Arbottna den 25-26 augusti. Helgen ryttare och besökare åker långt för att uppleva! Läs mer om tävlingen på vår hemsida eller besök oss på Facebook för att läsa mer om evenemanget. 

Musködagarna och ponnyridning
Musködagarna och ponnyridning

ARTIKLAR I MEDIA

Muskö Hästsportförening och fälttävlan Arbottna Horse Show uppmärksammas i media.

Hippson inför 2018 års tävling

Nynäshamnsposten 

Skärgården.se

Hippson

Hööks i Sickla sponsrar bland annat med segertäcken i vår fälttävlan.
Hööks i Sickla sponsrar bland annat med segertäcken i vår fälttävlan.

Senaste inläggen

Etiketter