PAY AND CROSS STOCKHOLM

Viktoria Wåhlin från Gripens Ryttarförening hoppandes "Torpeden". Foto: Jonas Fajers.
Viktoria Wåhlin från Gripens Ryttarförening hoppandes "Torpeden". Foto: Jonas Fajers.

Pay and Cross är en utmärkt möjlighet för ryttare och häst att träna fälttävlan under tävlingsliknande former.

Att delta på en Pay and Cross ger dig goda chanser att sätta optimaltiden för din fälttävlansklass. Vi besvarar alla era funderingar om vår terrängbana och hjälper dig och din häst att utvecklas. 
 
Nästa Pay&Cross
På våra sociala medier annonserar vi aktuella pay and cross, följ oss gärna där.
 
Fälttävlansträning
Följ oss på Facebook för att ta del av nästa träning. Ni kan även boka vår terrängbana för egen träning (med eller utan tränare). 

Vad är Pay and Cross?
Pay and Cross, även känd som P&C är en form av träningstävling, i detta fall för terrängmomentet i fälttävlan. Andra träningstävlingar är till exempel Pay and Jump, Pay and Drive och Pay and Ride.

Vilka anmäler sig till Pay and Cross?
De flesta brukar under en säsong delta i flera Pay and Cross, det är ett mycket bra sätt att träna under mer tävlingsliknande former. Många ryttare som inte deltagit i vår fälttävlan Arbottna Horse Show tidigare brukar ofta delta i en eller flera Pay and Cross innan tävlingshelgen. Som nybörjare, kanske utan grönt kort och licens är P&C ett utmärkt sätt att se om tävlandet och fälttävlan är något för dig.

Vi märker en allt större efterfrågan på Pay and Cross och ser därför till att under varje fälttävlanssäsong arrangera flera på vår terrängbana. Vanligtvis är det en eller två innan tävlingen och en eller två för att avrunda säsongen.

Även om du som ryttare är erfaren kanske du rider en häst eller ponny som saknar erfarenhet av terrängritt. Då är det alltid bra att delta i Pay and Cross för att under avslappnande former ge sin häst och sig själv goda förutsättningar inför en ”riktig” tävling. Ska du dessutom tävla på den specifika terrängbanan senare under säsongen är det ett mycket bra tillfälle att bekanta sig med miljön och terränghindrerna.

Hur går en Pay and Cross till?
Hitta en träningstävling du vill delta i, besök föreningens/klubbens hemsida. Vi rekommenderar att ni följer oss på Instagram och Facebook för att inte missa en Pay and Cross hos oss ute på Muskö. 

På hemsidan publicerar vi uppgifter om hur man anmäler sig, viktiga tider och gällande regler. När anmälningstiden utgått publiceras en startlista som innehåller information om när du som ryttare ska starta.

Efter genomförd ritt erbjudare vi alltid ryttarna att köpa en rosett och plakett som ett fint minne från träningstävlingen. Och detta oavsett hur terrängritten gått.  

Fördelarna med Pay and Cross
Fördelarna är att du och din häst kan få uppleva terrängmomentet i fälttävlan under former som liknar tävling. Och det gör att ni inför er nästa fälttävlan har förbättrat era förutsättningar för en bra tävlingsdag!

Efter genomförd Pay and Cross får vi ofta höra lovorden från oerfarna ponnyryttare och mer seniora ryttare utan tävlingserfarenhet vilket bra val att delta i en Pay and Cross.

RID HOS OSS!

Hos oss har du flera möjligheter att rida! Antingen deltar du i en Pay and Cross, arrangerad terrängträning hålld av tränare, du kan även hyra terrängbanan själv för terrängträning med eller utan egen tränare. Och inte att glömma bort såklart, vår årliga tävlan Arbottna Horse Show.